КаракорумТрекинг до ЕверестНорвегия
Добре дошли в сайта на Школа по катерене и алпинизъм "Вертикален свят" ™ !

Създаден през 1998 година, Вертикален свят първи в България започва да провежда специализирани курсове по катерене и алпинизъм за различни нива и да води клиенти по трудни алпийски маршрути из планините по света. Благодарение на нашият планинарски опит, страст и професионализъм, Вие ще можете да осъществите и най-дръзките си желания. Независимо дали правите първите си стъпки в планината или мечтаете да изкачите някой труден алпийски връх, екипа на Вертикален свят ще се погрижи Вашият престой в планината да бъде максимално безопасен, успешен и приятен.

Предстоящи събития

RSS Предстоящи събития

Алпийски изкачвания и експедицииЗимно изкачване на връх Мусала (2925 м) и траверс през Трионите, връх Малка Мусала (2902 м), връх Иречек (2852 м), Сфинкса и връх Дено (2790 м)


Мьонх (4017 м) и Юнгфрау (4158 м) са едни от най-известните и бързо достъпни върхове в Швейцария.


Зимно изкачване на връх Вихрен (2914 м) по Джамджиев ръб. Едно от най-красивите и технични зимни изкачвания в програмата на Вертикален свят.

Туристически преходи и трекингиИзкачване на връх Тубкал (4167 м) с разглеждане на древната крепост Ksar Ait Benhaddou, клисурата Дадес с нощувка в берберски лагер и езда на камили в пустинята Сахара, Маракеш и плажовете на Есауира


Трекинга до базовия лагер на К2 е едно от най-емоционалните пътешествия в света, благодарение на невероятните планински гледки, пътуването през страховития Каракорум и местната култура.


Зимен траверс на върховете Малка Тодорка и Тодорка (2746 м) с изкачване от Тодорина порта и слизане по северния гребен до Шилигарника

Школа по катерене, алпинизъм и планинарство7-дневна катерачна екскурзия на остров Калимнос в Гърция, която е подходяща, както за напълно начинаещи, така и за напреднали катерачи


Целта на зимния курс по планинарство е да ви научим да уважавате и обичате планината и да пребивавате безопасно в нея през зимата.


Курс за начално обучение по спортно и скално катерене на скалите на Неа Ираклица в Гърция в съчетание с девствени плажове и море
Контакт с нас
Like Us on Facebook

Намерете програма

Клуб

За всички свои постоянни клиенти Вертикален свят създаде клубна програма, чрез която всеки неин член ще може да ползва до 10% отстъпка в програмите на Школата и до 20% в онлайн магазина.

Научете повече

Магазин


Към магазина

Галерии от изпълнени програмиAlpine Guides in Facebook   Alpine Guides in Google+   RSS Feeds in Alpine Guides

Вертикальный мир  -  Вертикален свят  -  Планински водачи

Copyright 2001-2017 © Алпийски водачи

Website Version 4.0

Вертикален свят е запазена марка на Вертикален свят България ЕООД

Sitemap